Výstraha před extrémními srážkami a povodňovým ohrožením

Vzhledem k očekávánému vydatnému dešti v následujících dnech, který může způsobit zvýšení hladin vodních toků a místní záplavy, žádáme občany o zvýšenou opatrnost a provedení následující preventivní opatření:
1. Zabezpečte svůj majetek – Ujistěte se, že máte uklizeny předměty umístěné v blízkosti řeky či potoků, které by mohla voda odplavit. Očekává se i silný vítr, proto zabezpečte i předměty, které by mohl vítr odnést.
2. Sledujte stav vodních toků – Pokud bydlíte v blízkosti řeky nebo potoka, pravidelně kontrolujte jejich hladinu a v případě nebezpečí přistupte k preventivním opatřením.
3. Parkování vozidel – Pokud je to možné, přesuňte svá vozidla z míst náchylných k zaplavení na vyšší polohy.
4. Sledujte aktuální informace a výstrahy. Stav průtoku v řece a hladinu v Pastvinské přehradě můžete sledovat on-line na:
Vývoj počasí na stránkách ČHMÚ: https://www.chmi.cz/ nebo https://www.facebook.com/chmi.cz
Pastvinská přehrada odpouští vodu, aby měla co největší zádržný prostor a dokázala zachytit co možná největší množství srážek, které nepobere krajina.
Děkujeme Vám za spolupráci a žádáme Vás, abyste situaci nepodceňovali a včas přijali preventivní opatření. V případě potřeby kontaktujte starostu na tel:724 181 465.
 
související tisková zprávu Pardubického kraje k situaci -
 
Datum zveřejnění: 
Čtvrtek, 12. Září 2024